12.2.2012

Leivonta: Kanelibrowniet


Makean himon taltuttamiseen.
Sunnuntain herkuttelua.... Kanakeiton ja lämpimien sämpylöiden jälkeen herkuteltiin suklaalla. Kotilieden kalenterissa, tämän kuun kohdalla oli ohje Kanelibrowniet. Maku nimensämukaisesti kanelinen ja yksi pala riitti mainiosti herkutteluun ;) Muistutti hieman mutakakkua, mutta tämä kakku oli kiinteämpi. Teen varmasti uudelleen, nam! 

Kanelibrowniet

150g tummaa suklaata
100g voita
4 rkl maapähkinävoita
3 munaa
1 1/2 dl talous- tai ruokokidesokeria (itse käytin ruokokidesokeria)
1/2 dl kanelisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kuumassa vesihauteessa. Lisää suklaa-voiseokseen maapähkinävoi.
Vaahdota munat ja sokerit.
Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen suklaaseos sekä jauhoseos.
Levitä uunivuokaan. Huom. Taikinamäärä ei riitä tavalliselle uunipellille.
Paista 175 asteessa noin 25 min.

Oma kuorrutukseni kakkuun:

50g voita
2rkl maapähkinävoita
50g tummaa suklaata
tilkka kahvia
n.1 1/2 dl tomusokeria

Sulata voit ja tumma suklaa mikrossa, lisää kahvia tilkka ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti