7.2.2012

Leivonta: Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku

Sirpa Talkan kirjasta: Tee hyvä kakku, löytyi ohje "suklaaunelmaan".
Kakku oli monivaiheinen, lopputulos todella herkullinen ja täyteläinen!

Suklaakääretorttupohja
1/2 dl vehnäj.
1 dl kaakaojauhetta
2 1/3 rkl maissitärkkelysjauhetta
8 munankeltuaista
1 dl sokeria
5 munanvalkuaista

Täyte
1 dl mustaherukkahilloa

Suklaamousse
4 dl vispikermaa
250g tummaa suklaata
5 munankeltuaista
1/2 dl sokeria

Koristeluun
kaakaojauhetta
herukoita

- Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Vispaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaiset varovasti nuolijalla käännellen valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti munavaahtoon.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunin keskitasossa 8 min. 180 asteessa.
- Kumoa torttupohja paistamisen jälkeen. Ota torttupohjasta kaksi irtoreuna kakkuvuoan (halk.24 cm) pohjaa hieman pienempää, pyöreää palaa. Suojaa vuoka leivinpaperipalalla ja aseta ensimmäinen torttupohja sen päälle. Levitä päälle hillo. Aseta toinen pyöreä pohja päälle. Paina kevyesti, jotta kakusta tulee tiivis.

- Tee suklaamousse. Vaahdota 3 1/2 dl kermaa ja laita kylmään.
- Sulata suklaa kulhossa, joka on kuumaa vettä sisältävän kattilan päällä.
- Vatkaa toisessa kulhossa, myös kuumassa vesihauteessa, keltuaiset, sokeri ja loppu kerma. Kuumenna kunnes sakenee.
- Sekoita hieman kermavaahtoa suklaan sekaan, lisää joukkoon hiukan keltuaisseosta ja sekoita.
- Kaada suklaa keltuaiseokseen. Sekoita huolella. Kääntele joukkoon kermavaahto.
- Kaada seos välittömästi kakkuvuokaan rakentamasi kakun päälle. Suojaa kakku kelmulla ja nosta se pakastimeen seuraavaan päivään tai pidemmäksi ajaksi.

- Irrota jäätynyt kakku vuoasta tarjoiluvadille. Anna sulaa jääkaapissa n. 4 tuntia ennen tarjoilua.
- Koristele pinta kaakaojauheella ja herukoilla. Itse käytin jäisiä herukoita, oli kauniin näköisiä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti